שקוף

ללא רגליים על הקרקע – איך יוצרים מסלול משחקים בחוץ

כאשר מחפשים פתרון לעובדה שהילדים מעדיפים להיות כל היום מול המסכים השונים, התשובה היא משחקים בחוץ.

זו שאלה שמטרידה הרבה הורים ואם יש לכם חצר, אתם יכולים להשתמש בה בצורות שונות כדי לפתור את הבעיה, ואחת הצורות כדי לרתק את ילדיכם לפעילות ספורטיבית שמיטיבה עם בריאותם היא יצירה של מסלול נינג׳ה אצלכם בחצר.

כן קראתם נכון למה לא לנצל עבור ילדיכם (וגם עבור עצמכם) את הבאז סביב נינג׳ה ישראל שסחף אחריו מעריצים מכל הגילאים וגרם לרבבות של ילדים להיות בעלי מוטיבציה לזוז ולהיכנס לכושר בהתמדה ועל ידי כך לשפר את בריאותם הפיזית והמנטלית.

מסלולי נינג׳ה

עשרות מסלולי מתקני נינג׳ה ברחבי הארץ שהוקמו בין השאר בעזרתן של רשויות מקומיות הוכיחו את עצמם ואת התועלת שהילדים מקבלים מהם. הדבר המרכזי – זה פשוט כיף לילדים! הם נהנים ללחוץ על השעון ולהתחיל את המסלול המאתגר, לקפוץ ממתקן למתקן לאורך המסלול ולסיים בתרועת ניצחון. בזכות זה הם עולים שוב ושוב על המתקנים, רצים שוב ושוב את המרחקים, מטפסים ונקראים לאתגרים שוב ושוב. ואת התועלת הגופנית והבריאותית אפשר לראות גם במישור הפיזי וגם במישור המנטלי – תחושת המסוגלות שנבנית בהם, החיבור עם החברים שאיתם הם משחקים יחד וההתמדה שנבנית גם מול החלקים היותר מאתגרים במסלולים.

משחקים בחוץ
משחקים בחוץ

נינג׳ה בחצר

בטח אתם חושבים לעצמכם אוקיי נשמע רעיון מעולה אבל איך עושים את זה? איך יוצרים מסלול נינג׳ה אצלכם לחצר הבית? בדיוק בשביל זה אנחנו פה

מסלולי הנינג׳ה הם למעשה מסלולים אשר מורכבים מחלקים שונים שמרכיבים את מסלול הנינג׳ה.

ישנם מסלולים לבוגרים ולילדים ואפילו מסלול שחלקיו עשויים מעץ.

בתחילת המסלול יש שעון סולרי עליו לוחצים כשיוצאים לדרך וכשמסיימים את המסלול כך אפשר לבדוק בכל פעם כיצד השתפרנו והאם אנחנו שברנו את השיא האישי שלנו?

המסלול לבוגרים יכול להתחיל עם סטפרים מהם קופצים אחד אל השני, ובהמשך מגוון מכשולים מאתגרים כמו קרוסלה, הגשר התלוי, צינורות אויר, מכשול המטפסים, קירות אוויר, מצופים מרחפים, ידיות כוח, חבליי טרזן, צינורות מקבילים, ספיידר עליו מטפסים, קינג סווינג, סווינג טייר, סלמון לדר, קיר אבני טיפוס, קורה מתנדנדת וקיר סיום מאתגר כמו בתוכנית עליו רצים ומטפסים כמו פודיום מנצחים.

מסלול לילדים גם יכול להתחיל עם שעון ולהמשיך למתקנים  כמו יער חבלים, מתקן טיפוס עם שיפוע

יש מתקן של התקדמות תוך כדי השחלת טבעות והליכה על עמודים, מתקן יציבות כמו נחש וקורות איזון וגם טיפוס וירידה מצד שני כמו כבאים וקיר סיום כמו בתוכנית.

עבור ילדים קטנים יותר יש לנו מתקן  נינג׳ה ספארי שמאפשר פעילות רצופה ומגוונת למספר רב של משתמשים בו זמנית, במסלול  מעגלים ומכיל תשעה מתקנים שונים בדרגות קושי שונות. כך כל אדם בכל גיל יכול ליהנות ממסלול נינג׳ה.

המאמר נכתב באדיבות פורטל https://parentszone.co.il/

לעוד מאמרים שמעניינים