בניית מסלול נינג'ה בקיבוץ, מושב או בשכונה העירונית

בשנים האחרונות, עלתה המודעות לפעילות כושר גופני ובמקביל צברו פופולריות רבה תוכניות מסלולי נינג'ה. מגמת תוכניות טלוויזיה הכוללות מסלולי נינג'ה החלה ביפן והועתקה לארצות הברית ומשם הגיעה גם לישראל. היום ילדים רבים, כבר מגיל הגן, רוצים להיות נינג'ה ולצלוח את מעבר מסלול המכשולים הדורש כושר ויכולות פיזיות ומנטליות.

מסלולי נינג'ה במרחב הציבורי

חלום הנינג'ה מתחיל כאמור אפילו אצל ילדים בגילאי גן, כמו כן ישנם בני נוער ומבוגרים רבים שהחליטו לשלב בחיי היום יום שלהם אימוני כושר מסוג מסלול נינג'ה, וזאת במקום חדרי כושר, מסלולי ספורט ואימונים פונקציונליים שהיו מקובלים ונפוצים יותר. כמענה לרצון ולצורך בפעילות גופנית מאתגרת כזו, החלו לקום ולהיבנות מסלולי נינג'ה במקומות שונים במרחב הציבורי, כגון בקיבוצים, במושבים, ובפארקים רבים בשכונות עירוניות.

בילוי משפחתי

מתחם מסלול נינג'ה מאפשר בילוי איכותי לא רק למתאמן עצמו אלא לכל המשפחה שיוצאת לפארק הכולל גם גני שעשועים לילדים הקטנטנים וכך כולם מקבלים מענה. מעורבות בני המשפחה היא גם על ידי עידוד פעיל של המשתתפים המבצעים את המסלול בשטח הפתוח לצופים בו. ידוע שחשוב להראות דוגמה לילדים ולעודדם כבר מגיל צעיר לבצע פעילות גופנית, ומסלול נינג'ה הוא אפשרות מצוינת לגרום להם לעשות זאת כיוון שהמסלולים הציבוריים הם צבעוניים, מושכים ובחינם.

בטיחות מסלול נינג'ה

בניית מסלול נינג'ה עליו יתאמנו אנשים, דורש עמידה בתקני בטיחות קפדניים כדי למנוע ככל הניתן פציעות וחבלות שייגרמו מהשימוש במסלול. הרשויות מקפידות על  בנייה מחומרים איכותיים ומתאימים וכמובן גם למשטח שירכך נפילות, כמו גומי או כל חומר מתאים אחר שיש בשימוש בגני שעשועים.

רמות מסלולי נינג'ה

במסלולי הנינג'ה יכולים להתאמן גברים וגם נשים, מבוגרים וגם צעירים, אלופי כושר גופני וגם אנשים שעושים רק פעילות גופנית קלה. מובן שכושר גופני הוא דבר אישי ולא רק תלוי גיל, אך ככלל הסיווג הכללי של מסלולי נינג'ה מוכנים לבנייה הוא על פי גילאים. במסלולים השונים נכללים מתקנים בהתאם לקהל היעד שיתאמן עליהם, המתקנים מותאמים לדרגות קושי שונות. להצלחה בכל המסלולים נדרשים כוח וזריזות, וכן יציבות וכמובן מהירות. ישנם מסלולים המותאמים לילדים ולבני נוער וישנם מסלולים המותאמים למבוגרים. כל המסלולים כוללים אתגרי זחילה, שיווי משקל, טיפוס והליכת ידיים באוויר. המסלול יכול להיות ישר ובכיוון אחד, מפותל, היקפי או מעגלי.

הערך המוסף של מסלול נינג'ה

פעילות מעבר מכשולים מוטוריים באוויר הפתוח, נחשבת בעיני ילדים למהנה וחברתית יותר משיעור התעמלות בבית הספר וזו גם הזדמנות עבורם להוציא אנרגיה, להראות את כישוריהם, להתחרות באחרים, ליפול ולקום. מסלול כזה דורש פיתוח מיומנויות ושיפור מתמיד כדי להצליח במתקנים בהם נכשלו קודם לכן, ואם הצליחו לעבור את כולם, האתגר הוא לשפר את זמני הביצוע, וכך תמיד יש לאן לשאוף ואיך להיות טובים יותר.

מאמר בשיתוף אתר https://parentszone.co.il/

לעוד מאמרים שמעניינים